Digital doulautbildning

Doulautbildning på distans hösten 2023 med obligatoriska liveträffar på zoom.

Föda med stöd - digital doulautbildning

Vår doulautbildning ger dig en unik möjlighet att mogna inför den viktiga uppgiften att vara stöd till blivande föräldrar. Utbildningen varvar teoretisk kunskap med reflektion och praktiska övningar.

Utbildningen innehåller 2 obligatoriska livedagar på zoom, förinspelat material samt kurslitteratur och en hemuppgift.

Obligatoriska söndagar: 27 augusti och 10 september 9-17.

ANTAGNINGEN FÖR HT 2023 ÄR STÄNGD!

Möjlighet till delbetalning finns.

Antagningen till denna kurs är stängd.

Kostnad: 9900 kr
Välj hur du vill betala!

 • Digital doulautbildning - delbetala
 • 1650 SEK

  6 payments of 1650 SEK /month Köp nu!
 • Digital doulautbildning - delbetala
 • 3300 SEK

  3 payments of 3300 SEK /month Köp nu!
 • Digital doulautbildning
 •  

  9900 SEK

    Köp nu!

Riktar sig till

Dig som vill arbeta professionellt med att bygga relationer och ge stöd under graviditet och förlossning.

Empowerment

Forskning visar att kvinnor som erbjuds ett kontinuerligt stöd under förlossningen föder spontant i större utsträckning, har kortare förlossningar, behöver mindre smärtlindring och får bättre förlossningsupplevelser!

Unik utbildning

Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper om födande och förbereder dig för att bli en av våra kollegor.

Kursplan

”Innan utbildningen brann jag för födande och såg det som något som förändrar en. När jag sedan förberedde mig, genom att läsa kurslitteraturen, fördjupades min insikt. Födande är något existentiellt! Märta och Eva fördjupade denna kunskap och insikt ytterligare under utbildningen – det går inte att särskilja det fysiska och känslomässiga när det kommer till födande. Utbildningen gav kunskap om vilken betydelse trygghet och tillit till kroppen har samt hur mycket ett kontinuerligt stöd betyder för den födande och dess partner under graviditet och förlossning. Genom att varva teori, som kunskap kring det fysiologiska födandet, med praktiska övningar som tryck, massage samt olika förlossningsställningar växte vi som doulor och som personer."

Annelie Wargdal Föda med stöd- doula

Föda med stöd digital doulautbildning

Vill du arbeta med att ge stöd och trygghet till blivande föräldrar som doula? Du behövs. Forskning visar att kvinnor som erbjuds ett kontinuerligt stöd under förlossningen föder spontant i större utsträckning, har kortare förlossningar, behöver mindre smärtlindring och får bättre förlossningsupplevelser än andra. Betydelsen av kontinuitet samt av ett personligt och trygghetsskapande stöd till födande ska därför inte underskattas. Som professionell doula arbetar du med dig själv som ditt främsta verktyg. Det kräver en mognad inför mänskliga möten. Vår doulautbildning ger dig en unik möjlighet att mogna inför den viktiga uppgiften att vara stöd till blivande föräldrar. Utbildningen varvar teoretisk kunskap med egen reflektion och praktiska övningar.


Du lär dig

Vi går igenom det normala och komplicerade förlossningsförloppet, födandets dynamik samt smärtfysiologi och smärtupplevelser i samband med förlossning. Tid ges till att reflektera över egna erfarenheter av födande eller känslor som är kopplade till förlossningar och födande. Vi börjar introducera dig till hur man kan arbeta praktiskt med att ge stöd under en förlossning.

Vad säger forskningen om effekter av att ha med en doula som stöd?
Hur skiljer sig doulans roll från annat stöd?  
Vad innebär det att arbeta professionellt som doula?

Om doulaskapets möjligheter och begränsningar – samt hur det är att arbeta med sig själv som ett redskap för stöd. Vi lär ut grunderna i samtalsmetodik.

För vem är doulautbildningen?

För dig som vill arbeta professionellt med att bygga relationer och ge ett kontinuerligt stöd under graviditet och födande!

Drömmer du om att bli barnmorska eller läkare? Att först utbilda sig till doula är ett utmärkt sätt att få ett försprång och erfarenhet av födslar samtidigt som du ges en flexibel möjlighet till sidoinkomst under studietiden. Vår utbildning kan även vara för dig som redan arbetar inom ett vårdande yrke, är massör, terapeut eller gravidyogalärare men känner att du behöver ny inspiration eller ett till ben att stå på i företaget.

Många som går utbildningen har aldrig haft ett vårdande yrke förut men har ett brinnande intresse för födslar och vill fördjupa sig i allt som har med födande att göra och få möjlighet att stötta andra kvinnor.

Utbildningen är unik på så sätt att den på kort tid ger dig fördjupade kunskaper om födande och förbereder dig för att bli en av våra kollegor. Välkommen att tillsammans med oss bli en del av ett växande community.

Liveträffar

Kursdag 1: 27 augusti kl 9-17
Doulainspiration
Egna erfarenheter av förlossningar och födande
Lunch
Vad är en doula - vad ÄR att doula?
Församtal, förlossning och eftersamtal - ett doulauppdrag från start till mål

Kursdag 2: 10 september kl 9-17
Samtalsmetodik/förlossningsrädsla
HBTQI och att vara ensamförälder
Lunch
Entreprenörsskap och hållbart företagande
Avslutning

Kostnad: 9900 kr
Välj hur du vill betala!

 • Digital doulautbildning - delbetala
 • 1650 SEK

  6 payments of 1650 SEK /month Köp nu!
 • Digital doulautbildning - delbetala
 • 3300 SEK

  3 payments of 3300 SEK /month Köp nu!
 • Digital doulautbildning
 •  

  9900 SEK

    Köp nu!